Samhain / Halloween 2016

de danizvernariu

Nicolas TESLA poate fi considerat contemporan emisarul vietii. Tesla apartine rationalului si nu irationalului.
Orice in acest univers ce presupune combustie presupune explozie prin urmare distrugere. Acesta poate fi analogat cu mistica ideie de Infern si Diabolic.
Orice se bazeaza pe principiul electro magnetic in acest univers a presupus evolutie si viata. In baza legilor probate fizic si chimic , electricitatea si legile ei a probat conexiunea si uniunea , separarea si contopirea.
Prin urmare: focul poate fi un ajutor insa el in esenta inseamna distrugere. Vom vedea astfel esenta duala a Divinului oricare ar fi El .

A afirma ca o sarbatoare non crestina este anticrestina este ca si cum in timpul dictaturii ceausiste ai spune ceva contrar politicii si prin urmare esti anticomunist.
Lumea admite cu greu propria existenta diversificata, din orgoliu, din prostie, din necunoastere sau ignoranta dar paradoxal nu uita sa isi expuna punctul de vedere si acela mic restrans si care are…umbra. Un fel de eggocentrism TOP ONE in care ma zbat daca nu altceva sa devin si eu „incuiatul Nr.1” macar in ceva sa fiu bun (sic!).

Constantine theme: Dan IzvernariuPentru mine orice sarbatoare are un aspect cat se poate de filosofic indiferent de manifestarea ei. In orice sarbatoare, ritualul reflecta un adevar atat despre cei care o produc cat si despre viata. Nota: NIMENI nu detine un adevar absolut ci un fractal al lui.
In acest caz nu exista doar trei, patru adevaruri religioase in lume, pot fi baza de plecare dar aceasta nu inseamna ca detin adevarul absolut despre …precum nu sunt eterne. Iata, sarbatoriile antice oricare ar fi geografic au probat in istorie: aparitia/inflorirea si disparitia fie totala, fie au fost transformate si adaptate noiilor crezuri. La vremuri noi, lucruri noi.

Orice ritual, sarbatoare sau ceremonie in general are la baza un eveniment fie legat de istorie fie de natura. Astfel vom observa ca tematica sarbatoriilor mistice are la radacina trei aspecte : Nasterea, Dragostea si Moartea.
Acestea trei se contin!
Acestea trei au in esenta lor aspecte contrarii Naterea cu viata dupa moarte, Dragostea si Violenta, Moartea si sexualitatea. Toate acestea au o expicatie pertinenta momentului cerebrarii lor datorita constientului si inconstientului colectiv . Niciuna din ele nu poate fi negata.
In opinia mea exista doua aspecte diferite a producerii ceremoniilor, cea religioasa tranzmisa din afara noastra ca o scena teatrala la care asistam si cea mistic non religioasa (pur spirituala) in care jucam scena simbolic participand cu propriul ego la manifestare.
Prima iti este impusa de norme (dogme) pe cand a doua lasa la libera ta perceptie cum simti si ce esti contextual in scena.
Iata, vom vedea ca in sarbatoriile cu radacina antica (B.C.) lumea cerebra Soarele, un fapt cat se poate de firesc vizibil cu ochiul liber pe cer . Solstitiile si Equinoxiul avea importanta deosebita in calendarul agricultorului; romantat si adaugat ca ideie faptului natural a mai fost adaugata povestea in care cele patru anotimpuri reprezinta: nasterea, maturietatea, batranetea si moartea, astfel incat simbolic prin analogie omul isi sarbatorea existenta sub…Soare.

Nu exista nimic batut in cuie! Exista doar ceeace dorim sa facem.
In baza ideii o sa observam ca (i.e.) crucificarea nu are nimic in comun cu dragostea, ca povestea dragostei este legata si de urat in egala masura demonstrand astfel legea atractiei polaritatiilor ce sunt opuse, ca diabolicul este partea ce incomodeaza fiind distructiva insa va intreb nu cumva toti distrugem ceva in viata pentru a reconstrui? Acum o sa observam nuanta, irationalul si prostia sunt diabolice pentru ca ele pur si simplu distrug valori si acest fapt exista in toate religiile bazice existente azi ce culmea au la baza ideia de Dragoste. Iata, in numele dragostei dupa Hristos s-au comis crime doar pentru ca stiinta si rationalul au probat ceva ce azi este in deobste recunoascut; in numele Dragostei chiar si azi sunt comise atentate abobinabile impotriva umanului, a persoanelor ce practic nu au de a face cu subiectul tintei la care sunt supuse. Atunci te intreb, cu ce ar deranja o simpla sarbatoare non conventionala in care aspectul principal este chiar lumea in care odata si odata vei pasi , INTUNERICUL ABSOLUT? Cu atat mai mult cu cat nu iti este solicitat orgoliul ba dimpotriva introspectia in care ve-i constata ca toti mergem unidirectional spre un anume punct, fiecare cu ritmul si maniera proprie insa TOTI spre Moarte.

Consider astfel ca oamenii ce au puncte de vedere batute-n cuie sunt crucificatii sado-maso al unor idei fixe ce nu au capacitatea observatiei si a largirii orizontului , fapt obligatoriu vis a vis de time line-ul istoric al progresului uman ce nu tine cont de pareri, ce este dur si foarte putin compatimitor.

Va reamintesc ca viata este traita abia in momentul in care sti ca existi. In acel moment constati ca sufletul tau reflectat de ratiune este dual si nehotarat, ca percepi tridimensional si anticipezi a patra dimensiune si ca limitele tale umane sunt cam pe aici si nimic mai mult.
Si atunci, despre ce vorbesti cand spui tertilor CUM si CE despre viata dupa moarte?
D&D Halloween