Anotimpurile varstei- auto educatia

de danizvernariu

5BACIRCUSPUBLIC

In acest blog doresc sa vorbesc despre mine, despre experienta mea cumulata cumva intro concluzie la un anumit punct istoric al vietii mele; timpul nu exista , doar noi trecem si in trecerea noastra tot ce a fost o secunda anterior nu este identic in urmatoarea secunda chiar daca seamana. Nimic nu este identic in acest univers, in cosmos dar totul se bazeaza pe principii clare indiscutabile ce nu depind de noi si de voia noastra decat daca noi intram in armonie cu ele.
Poate foloseste cuiva ca referinta.

Cine nu are o educatie de acasa poate sa fie fericit ca este animal.
Cine nu are o minima scoala se poate mandri ca este sarac cu duhul
Cine nu a cunoscut religia, nu are suflet dar nu poate sa deduca propria existenta, sau…nu stie ca exista.
Cine nu a cunsocut Decadenta nu stie despre ce vorbeste in viata
Cine nu a trait in Intuneric degeaba traieste in Lumina
Cine le-a trait pe toate insa nu a concluzionat mai nimic …simtind din plin, a muncit degeaba!

Relatoriul despre experienta mea , studiata, traita la maxim, consumata si mereu in schimbare , cumva…in progres, a determinat sa cred si sa acord deplina dreptate lui Petre Tutea : “ inteligent este si un caine lup dresat, filosof poate fi si Badea Ion din varful dealului ce a concluzionat corect despre viata… acum, iluminat ,poate doar sfintii…” (citat aproximativ din memorie).

Asa se face ca am ajuns la ultraliberalism in filosofie si practica, am spus…practica! Asa am inteles si traiesc realmente ideia super rationala ce apeleaza la constiinta : “Fa tot ce doresti , rau insa nimanui!”. Nu confunda cu anarhia!
Multi stiu ca exista… informatia azi iti pune la dispozitie N variante filosofice pentru a deduce acest lucru insa putini SIMT aceasta realmente. De aici deosebirea intre noi. Este una sa gandesti si sa spui “gandesc deci exist!” pentru ca iti place sloganul si alta sa simti in strafundul tau acest lucru. In a doua varianta, este si tragedie si putina iluminare.

Am trait o experienta “fulltime” timp de 30 ani din care 10 au fost nihilism si distrugere (decadenta) plus inca douazeci de ani de reconstructie si deschidere catre noi dimensiuni. Cumva ,desi nu sunt religios dogamtic ci doar spiritual pur, as putea spune ca Isus avea dreptate privind Templul distrus si reconstruit in…”trei zile”. Aceasta este calea, va asigur, daca si numai daca “templul sunt eu!”, accepti?

Timpuriile sunt precum axioma lui Maria Prophetissa (~300 B.C.) care arata ca totul porneste din unu si se incheie in unu sau: Unu este doi, doi il contine pe al trei-lea, al patrulea apare cu un al cincilea. Acest lucru este vizibil clar in principiul schemetic a lui Fibbonacci…ne nastem intr-un punct cunoastem mama , cunoastem parintii, fratii, apropiatii, prietenii, socializam si iata …un sir crescendo in care la ce ai mereu se aduga inca UNU pentru ca in final tot ce ia reprezentat schematic sa fie O SINGURA SPIRALA…ideia , de la unu punct la unu obiect compus din multitudine.

In alta ordine de idei, Dr. Carl G. Jung ne spune clar, viata la 10 ani este cea de vis, la 20 incepe cunoasterea, la 30 experienta si lupta, la 40 valoriile anterioare nu mai sunt de actualitate, pentru ca la 50, 60, 70… ani totul sa fie diferit. Aceasta este evolutia probata stiintific.

Epoca PUNK

Epoca PUNK pentru mine a fost experienta involuntara in care am probat NIHILISMUL aproape de absolut, haosul, joaca cu ideia de schizofrenie si negarea neagtiei.
La ce mi-a folosit acest aspect in formarea Eu-lui meu? Este simplu, am observat un fapt cat se paote de evident… traim pragul unei noi Ere in care vechiile valori prin trezirea constiintei nu mai corespund vechiilor credinte, valori, legi, reguli, reglemetari…fiecare in sinea lui observa de la o zi la alta ca este absolut singur chiar daca are o pereche, frati, prieteni, anturaj. Este singur. In acest punct se creeaza acel vaccum in care (initiatii stiu!) nu este 0 sau nimic ci exista ceva. Insa…paradox, acel “ceva” refuza sa mai raspunda prin vechea credinta sau indoctrinarea stupida a celor care manipuleaza.
In fata mortii, nimeni dar absolut nimeni , rational nu poate sa nu se teama…acum ca te manipulezi singur sa crezi in X sau Y lucru este sau poate fi un noroc insa te minti frumos, diferenta fara proba este ca si cum ai face un overdose.

Spuneam ca epoca PUNK a demontat din constiinta mea ideia de : indoctrinat, docil, supus penibilului social, samd. A creat baza si linia clara a noii persoane ce avea sa fie reconstruita de la povestea din copilarie cu referinte pana propriul crez actual.

Va asigur ca acesta este un joc periculos, foarte periculos pentru ca aceasta decadenta poate fi o cale ce duce catre distrugerea totala daca nu stii sau simti ca trebuie sa te opresti.

Epoca muncii si a studiului ALCHIMIC

Curiozitatea si perseverenta caracterului meu m-au impins sa “vizitez“ Infernul lui Dante. Un om ce nu mai are nimic nu mai are ce sa piarda cu atat mai putin nu se va teme nici de Intuneric si nici de Lumina ci pur si simplu va incerca sa faca din ambele polaritati UNU sau Unio Mentais.

Oricine in viata intalneste un maestru. Oricine este disponibil sa primeasca o indrumare de la acest maestru o va duce pana la capat insa nu oricine are disponibilitate pentru aceasta. De aici o alta diferenta intre noi toti.

Calea Mainii Stangi nu te invata nimic, iti arata doar, de construit te construiesti singur atat cat propria ta limitare o poate duce, atat cat propria ta ambitie exista, atat cat dece nu, Universul iti permite insa atentie… unicul vinovat de nereusite, ponoase si alte necazuri esti doar TU pentru ca ai ratiune, liber arbitru si timpul necesar aplicatiei juste si corecte.

La 23 ani am intalnit o maestra care m-a investit cavaler al Anticului Atelier Alchimic Egiptean , un templu al Artelor Libere in Transmutatia Sinelui, poate printre primele fondate in Romania post Decembrista. (1993).

Pe o fundatie rasa complect timp de 10 ani de nihilism am inceput cu o varsta tanara cele sapte etape (filosofic/practic) ale transmutatiei sinelui. Acest proces dur si lent a durat aproximativ 20 ani.
In acest proces am invatat sa deduc existenta mea, sa vad existenta altora in ochi, sa respir, sa unesc, sa dizolv, sa gasesc acea tinctura filosofica si sa caut valoriile Sf. Graal , toate in lumina filosofica, non religioasa (dar cu studiu despre) , sa deosebesc in Intuneric forma si adevarul dupa gust, sa nu ma las orbit de Lumina si sa urmez mai apoi drumul pietrelor.

Nu sfatuiesc pe nimeni sa urmeze acest drum. In Intuneric (metafora) trebuie sa te racordezi la toate simturiile si senzorii care iti pot oferii o imagine relativa asupra exteriorului. Oare cati au inteles sensul “Mitul Grotei” daca doar au filosofat dar nu au trait aceasta experienta realmente?
Asa am vazut si am probat intelesul stiintific al schimbului de energie prin fluid, intelegand cumva “ce” si “cum” despre materie si antimaterie , despre creatie si despre faptul ca totul este energie si ca nimic nu se pierde , totul se transforma…ca in univers totul se bazeaza pe dual si pe polaritate si ca acest lucru ca in viata extrapolat, ori se atrage ori se respinge sau se construieste sau se darama.
Asa am inteles, practicand,ce este “magia”, ce este “scamatoria” si cum functioneaza acestea la nivelul mentalului uman cand spunem : viata este o iluzie, totul este o iluzie.

La ce mi-a folosit 20 ani de alchimie pentru ca azi sa nu pot spune precum Flamel ca m-am transformat din nimic in aur pur realmente si nu metaforic? Este simplu ca raspuns, azi stiu ca aurul este o expresie meta ce reprezinta un fact pe o scara de valori si nimic mai mult daca aceasta nu este acoperita de justificare naturala interioara. As putea spune, deosebesc aurul de spoiala de la o posta!

A sapa sinele pentru a gasi filonul (vezi Filon) nu e simplu in “pamantul” sterp si fara minima orientare. Dar metalurgia alchimica are si ea scoala si reperele ei principiale astfel incat munca ta , respectand principii, nu va fi zadarnica.

La ce iti foloseste filosofia daca nu esti bogat? Am sa va raspund …la ce bun e sa fi bogat si idiot sau sa te chinui sa ajungi pentru a sucomba si a devenii putregai urat de toti? Toti ajungem in acelas loc si urmam acela proces irevocabil, putini stiim sa traiim fericiti…iata pentru ca fericirea se simte daca exista si nu este ignorata si nu se invata, nu se cumpara si nu este un dar aparte dat cuiva si rejectat altcuiva ci pur si simplu aceasta exista precum exista fructele in padure…intinde mana si o culege! Apoi gusta din plin savoarea ei… fructul este simplu, nu este nici poleit, nici ornat si nici cu o marca anume. Intelegi despre ce iti vorbesc si la ce fac referire? Daca nu, atunci… mergi la epoca mea PUNK , darama tot si reconstruieste pentru ca sistemul tau interior deja intoxicat de educatia si etalonul valoric al “lor” incat tu nu iti cunosti propria existenta si valoare dar sa mai stii de unde mai poti alimenta sufletul ssi spiritul atat de secatuite de exemple ale vietii.

Mai tarziu am urmat Scoala de Valori a Artelor Regale.

“Ce pacat” spun (sic!) sunt unul care dupa ce a inteles bine prin proprie experienta ce si cum in occultism , hermetism ,esoterism, a trebuit sa se “mai disloce odata din marea masa a muntelui profan”- si am facut si aceasta, renuntand la orgolii pentru ca observa rational, in parte vorbim si in parte cunoastem , Quintessencia vietii nimeni pana acum nu a atins si daca a atins nu mai exista cu siguranta intre noi ca sa ne spuna…si paradoxal , noi sa nu intelegem mai nimic din ce ne este dat sa percepem.

Scoala zidariei mi-a adus un beneficiu enorm , desi sunt un autist convins (ma las greu de lamurit sa cant ca tine daca nu simt asta!) a reamprospatat dorinta de-a socializa si de-a fi util semenilor.Trebuie stiut ca a urma Calea Alchimica este a alege insingurarea, retragerea si sihastria in social si in propriul sine…acolo in acea mult trambitata “camaruta intunecata” in care exista o mica licaririe ca o scena rupta din camera de reflexie (vezi V.I.T.R.I.O.L.).

Scola de valori te invata sa lucrezi cu mediana intre extreme, realmente sa lucrezi cu aceasta insa are un defect, ii lipseste complectarea sinelui pentru lucrul la care nu te-ai gandit ca o sa il intampini si il vei intampina…in fata mortii , nu mai exista decat TU si noul fenomen.
Si atunci?

Acum incep sa imi reamintesc, sunt cavaler al unui ordin si lupt pentru ceeace spun ca motto secund “Nu exista religie mai presus ca adevarul” pe langa credinta mea ca dragostea si libertatea trebuie sa fie unica lege pe acest pamant pentru fiecare individ in parte care presupune ca are o constiinta treaza.

Azi lupt ajutand aici pentru o cauza dreapta, maine las spada si ma apuc sa construiesc Templul tau daca ai nevoie de un zidar care sa iti arate ce sta in cheia boltii si care este secretul Trandafirului mult dorit de prosti, adorat de credinciosi si divinizat de iluminati. Sunt soldatul perfect pentru omul uman genuine si mercenar pentru cei care mint bine. Cauza mea ramane principiu si nu ma abat chiar daca pierd tot.

Ce urmeaza acum?

Sunt la varsta la care trebuie sa imi gasesc locul in univers , in universul exterior mie , sunt la varsta la care trebuie sa pun tot ce cunosc in fapt real si cat se poate de apropiat mie ca simt, valoare si chiar …estetica .

La aceasta varsta (media vietii- vezi Carl Gustav Jung) trecutul nu mai exista pentru ca s-a dizolvat insa amprenta lui face presiuni asupra prezentului diferit –iata!- si cere mai mult pentru viitor , progresul.

Antroposofia este ceeace urmez de mai bine de doi ani. Rudolf Steiner , sper sa ma lamureasca ca tot ce am invatat , am trait si am experimentat pana acum nu este doar o mica scanteie in intuneric precu teoria “nimic nu poate fi la intamplare” este adevarata.