Adevarata bunatate se simte

de danizvernariu

Adevarata bunatate se simte, vine din interior unde sta in ascuns si nu sta in perimetrul vizual. Daca sta…atunci e fals!
Nu prea avem fotografii impreuna (eu si cu Doris) pentru simplu fapt ca fie ca nu avem timp sa ne fotografiem , fie nu are cine sa o faca; azi lumea foloseste sistemul “creti buton” si este complicat sa ceri cuiva sa faca o simpla fotografie cu un aparat profesional ce are…prea multe butoane (sic!).
De Halloween anul trecut 2013 ne-am jucat de-a Lucifer si Cele doua Muze (322) fara sa abordam costume speciale sau machiaj nu mai mult decat in imaginea de mai jos. Am fost atractia serii pentru aparenta stranie, serioasa, mistica si moderna normala… un ciudat cu priviri profunde insotit de doua gothice a cam dat de gandit iar 2-3 cunoscatori pe care am intalnit in acea noapte au spus ” da, neasteptata interpretare, nimic fals sau indiscret”.

Doris & Dan Izvernariu 2014

Doris & Dan Izvernariu 2014

La un long drink incepem sa filosofam , atmosfera localului este absolut intima si te indeamna cumva la putina gandire.
Asa se face ca impreuna constatam ca in timp cele mai certe si absolut extraordinare cunostinte ce le avem (nu multe) au inceput relatia cu noi in conditii nu tocmai calduroase. As spune , majoritatea de 80-90% din prieteniile certe  s-au facut cu oameni ce zambesc mai putin si sunt mai rezervati; unii din ei in prima instanta chiar imposibili. Toti acestia fara exceptie au dovedit in final , bunatate, atasament si loialitate. Contrar, zambaretii si volubilii au contrazis aparenta.
Concluzionam astfel ca subiectul esoteric “Frumoasa si bestia” are un suport bine fondat in care Bestia este umana in sinea ei si in ciuda aparentei iar frumoasa este atrasa de aceasta fara sa aibe o justificare probata pe norme vizuale ci cumva la simt.
Mai spuneam, ades prin bloguiala, ca Noua Era aduce o mare schimbare in relatia interumana, schimbare ce va rasturna valori (iata azi se intampla) , ce va schimba principii de evaluare in care acea stupida eticheta este pusa pe alte criterii decat aparenta.
Cineva cu 4-5 ani in urma (regret ca nu gasesc acum link la blog) a scris bine aratand ca in ciuda aparentei rezervate a societatii de azi, in strafundul ei lumea continua sa se caute si sa se aleaga astfel incat aparenta vizuala prea putin conteaza ca pana acum …”haina il face pe om” ; da il face pana la sec. doi cand acesta isi da in petec si este rejectat discret.
Asa se face ca am cunoscut pana acum oameni imposibil aparent de abordat ,in prima instanta, care in secunda instanta au probat seriozitate si buna educatie ; oameni ce s-au lasat descoperiti mai greu insa care in final au aratat atat generozitate cat si o mare jovialitate odata ce s-a simtit in siguranta.
Oamenii trebuie judecati dupa ce fac si nu dupa cum gandesc sau se prezinta. Azi toti au oportunitatea unui parfum fin, a une-i tinute moderne ,au acces la informatie, scoala si cumva la actualizarea comportamentala.Putini insa stiu sa foloseasca acestea pentru simplu fapt ca acest upgrade personal nu este altceva decat un “download” de actualizari care nu confera mai mult decat aparenta si nu acel genuine uman-intelectual.

De aici si din aceasta cauza scara de valori va continua sa existe precum va continua sa existe acel “cei care stiu si fac” si “cei care doar stiu” –secret azi nu mai este aproape nimic.

Oricare ar fi aparenta, dupa o anumita varsta si experienta cu concluzii aferente cei care practica si cultiva valoarea umana stiu sa simta cine este individ si cine este uman .
Dece ai avea nevoie sa stii aceasta?

Se pare, se pare, spun, va veni in scurt timp o vreme in care va trebui sa cunosti bine de tot ce este si ce nu este, ce pare si nu este si ce nu este cum ar trebui si ai fost invatat dar este aur interior. Aceasta evaluare rapid facuta in acele conditii despre care vorbesc te poate salva sau sterge… totul va fi facut la simt si nu la aspect vizual si cu atat mai putin bazat pe vechiile principii de etichetare.